Tunnekehoterapeutti – Sentiressä kohti syvimpiä tunteita

Kotona omassa itsessäni, on minulle asia, jota olen jo vuosia miettinyt. Elämäni suurimmat salaisuudet ovat olleet kätkettynä sisälleni ja jotka ovat aiheuttaneet minulle monenlaisia ajatuksia, tapoja ja uskomuksia. Eräänä päivänä ne tulivat esille, heittivät minut totuuden äärelle ja aloin ymmärtää.

Työni jossa olin viettänyt aikaani lähes 30 vuotta, alkoi tuntua minusta väärältä. Sisäinen tuntemukseni oli niin voimakas, että aloin etsimään jotain uutta, jotain sellaista joka voisi auttaa minua löytämään oikean. Ja kun vihdoin löysin sen, alkoi elämässäni suuri muutos. Tästä kaikesta on kulunut nyt 17 vuotta. Olen saanut vahvuutta itseeni sekä ajatuksiini.

Koska olin löytänyt itseni, tulin vakuuttuneeksi siitä, että muutkin voivat sen tehdä. Miten iloitsenkaan, nähdessäni ihmisten löytävän itsensä ja ymmärtävänsä, omia syvimpiä ajatuksiaan. Tunnekehoterapeutin työssäni on oivaltamisella valtava merkitys. Jotta voi toteuttaa omia ajatuksiaan, meidän tulee oivaltaa se mikä on meille tärkeää. Taideterapian avulla oivallus tulee kuvan kautta. Se, mikä on sisällämme, siirtyy paperille kuin huomaamatta. Syvimmätkin tunteet saavat värin ja muodon. Taideterapiassa ei tarvitse osata maalata, sillä vain yksi viivakin voi kertoa meidän tunteistamme.

Keholla on hienostunut tapa ilmaista itseään. Viimeistään silloin kun emme enää tunnista sen kipuja, olemme menettäneet kosketuksen siihen. Jotta saisimme tasapainon kehoomme takaisin, on sille tehtävä jotain. Jos jätämme kivun huomioimatta, sen viesti kyllä tulee uudelleen, voimakkaampana ja vaativampana. Vyöhyketerapia herättää kehon tuntemaan, tiedostamaan meidän suhteemme kipuun, sen tuomiin tunteisiin kehossa ja mielessä. Meidän keholla on tunnemuisti, joka aktivoituu aina silloin kun olemme hukanneet suunnan.

Haluan jakaa kaiken minkä olen näiden vuosien aikana oppinut. Koko elämäni on ollut matka jonka loppua ei vieläkään näy. Olen oivaltanut asioita ja tehnyt niistä itselleni huoneen taulun. Tämän taulun sisällön opit olen tallentanut sisälleni, jotka nyt voin avata kaikkien näkyville.

Minulla on monta hyvää syytä sanoa sinulle, voin hyvin, olen iloinen. Voinko kysyä sitä samaa sinulta. Kun olet vastannut siihen itsellesi rehellisesti, voit olla minuun yhteydessä tarvittaessa. Olen valmis kulkemaan kanssasi elämäsi matkan ja kuulla sinun sanovan, voin hyvin ja olen iloinen.