Suolahuoneen käyttötarkoitus:

Suolahuone käynneillä voidaan helpottaa henkilön hengitystie- ja iho- oireita. 30 min oleskelu suolahuoneessa helpottaa nenän tukkoisuutta, liman irtoamista keuhkoputkista sekä yleisesti hengitystieinfektioita. Hyötyä on myös iho-oireisiin, kuiva tai atooppinen iho sekä ihoärsytyksiin. Keväällä alkavien siitepölyistä ja katupölyistä johtuvat tukkoisuudet, yskimiset ja silmien kutinat, näitä oireita voidaan lievittää suolahuonekäynnillä. Suolahuone käynnit eivät kuitenkaan korvaa lääkärissä käyntiä.

Suolahuonetta voi käyttää niin lapset kuin aikuisetkin. Ammattinsa puolesta paljon ääntään käyttävät kuten laulajat, opettajat tai luennoitsijat saavat äänensä puhtaammaksi ja kirkkaammaksi. Tupakoitsijoiden jatkuva yskiminen vähenee.

Salis suolahuone

Salis suolahuone on toiminnaltaan erilainen kuin muut suolahuoneet. Salis suolahuoneesa ilman lämpötila on 28-30˚. Lämmin ilma ja kostea suolahöyry, joka hitaasti suihkuten leviää ilmakehään, antavat samanlaiset olosuhteen kuin Välimeren ilmasto. Hengittäessäsi suolaista höyryä se auttaa puhdistamaan keuhkoja ja keuhkoputkia ja parantaa ihoa. Vain 30 minuuttia ja huomaat, miten hengitys kulkee paremmin. Rentouttavana osana suolahuonetta on suolatiiliseinät, joissa väri vaihtuu hitaaseen ja rauhoittavaan tahtiin.

Jos sinulle tulee kysymyksiä suolahuoneen käytöstä, ole yhteydessä linkistä tai soita p. 040 153 0708.  Ota yhteyttä 

Suolahuonehoitoon voit tehdä varauksen soittamalla Riitta Silander p. 040 153 0708 tai sentire.riitta@gmail.com.  Voit tehdä varauksen myös Kipinä Yritystalossa, hyvinvointiohjaaja Leena Juhalan kautta. Hän on paikalla maanantaina ja tiistaina kello 11:00 - 17:00 ja keskiviikkoisin 11:00 - 15:00. 

Suolahuone sijaitsee Kipinä Yritystalossa.  Maariankatu 2, 20100 Turku, Puutoria vastapäätä. Muista aina  ilmoittautua henkilökunnalle.  Jos sinulla on jäsenkortti johonkin yhdistykseen tai liittoon, joka kuuluu alennuksiemme piiriin, näytä korttia kassalla ja saat alennuksen heti. Jos sinulla on suolahoitoon sarjakortti, anna kortti vastaanottajall,  hän merkitsee sinun käyntisi korttiin. Suolahuonehoidon maksun  ja mahdollisen uuden ajan voit varata joko tullessa tai lähtiessä.

Lasten suolahoito:

Suolahuonetta voivat käyttää myös lapset vanhempiensa kanssa. Lasten suolahuonekäynnit aloitetaan lyhyestä 5 minuutin ajasta, päätyen 30 minuuttiin, joka on suolahuoneen käytön kokonaisaika.
Alle 1 vuotiaan kokonaiskäynti aika on 15 – 20 minuuttia korkeintaan. Kaikki lasten ajat katsotaan lapsikohtaisesti.
Lasten nuhat, yskät ja korvakierteet helpottuvat suolahuoneessa. Runsas limaneritys vähenee ja lapsi saa hengitettyä ja nukuttua yönsä paremmin.
Vanhemmille kuitenkin muistutuksena, kuumeista lasta ei voi tuoda suolahuoneeseen, eikä suolahuone korvaa lääkärissä käyntiä.

HINNASTO    

AIKUISTEN SUOLAHUONEHINNASTO   

1 x norm. 25,00€               

3 x norm. 70,00€                

5 x norm. 100,00€             

10 x norm. 215,00€     

Jos kuulut johonkin yhdistykseen tai liittoon, joka keskittyy hengitystie ja ihoon liittyviin ongelmiin. Ole heihin yhteydessä, saat sieltä tiedon onko heillä jokin alennus suolahuoneeseemme.    

LASTEN SUOLAHUONEHINNASTO

Suolahuone helpottaa lapsen tukkoista oloa. Kuumeista lasta ei saa tuoda suolahuoneeseen. Suolahuone ei korvaa lääkärissä käyntiä.

Lapset 0-6 vuotiaat aloittavat käynnin suolahuoneessa 5-10 min. Jokaisella uudella käynnillä lisätään aikaa 5 min. niin pitkään että 30 min tulee täyteen. Tämä ohjeistus on viiitteellinen, sillä jokaisen lapsen hoito räätälöidään heidän yksilöllisiin tarpeisiin. 

Alle 1 vuotiaat oleskelevat suolahuoneessa korkeintaan 15 – 20 minuuttia. 


1 – 12 kk             5 – 20 min.               8,00€        yksi vanhempi mukaan ilmaiseksi
1 – 6 vuotias       5 – 30min.              10,00€        yksi vanhempi mukaan ilmaiseksi
7 – 12 vuotias          30 min.             12,50€         yksi vanhempi puoleen hintaan
Yli 12 vuotias           30 min.              25,00€        aikuisen hinta