Vauvat ja lapset

Sentiressä pidetään huolta vauvoista ja lapsista omilla palveluillaan. Tiivis yhteistyö perheen kanssa on tärkeää. Hoidan vauvoja ja lapsia kokonaisvaltaisesti. Työskentelemme yhdessä vanhempien kanssa etsien parhaan mahdollisen keinon auttaa lasta. Taideterapia yksinään on hyvä tapa saada lapsi tuntemaan iloa. Yhdessä taideterapia ja vyöhyketerapia auttavat lasta vielä kokonaisvaltaisemmin kuin kumpikaan hoitomuoto yksinään.

Vauvan vyöhyketerapia

Vyöhyketerapiaa voidaan käyttää vauvan itkua aiheuttaviin ongelmiin, kehon kipua ja jännitystä poistamalla. Tavallisin syy vyöhyketerapiahoitoon tulemiseen on usein vauvan vatsavaivat. Vaivat aiheuttavat kouristelua ja jalkojen ja käsien vihaista heilumista, kun lapsi yrittää saada pahaa oloaan ilmaistuksi. Keho jännittyy ja aiheuttaa vauvalle vielä lisäkipuja vatsavaivojen lisäksi. Usein nämä vaivat yhdessä saavat aikaan myös unettomuutta ja levottomuutta joka lisää entisestään itkuisuutta. Kehittymätön suoli voi oireilla vieläkin enemmän ummetuksella tai jatkuvalla vaipassa olevalla tuhrulla.

Lapsen vyöhyketerapia

Lasten keho reagoi stressitiloihin ja elämän tuomiin paineisiin samalla tavalla kuin aikuisenkin. Selittämätön vatsakipu, päänsärky, levottomuus, nukahtamisvaikeudet, ovat lapsen tapa ilmaista, että kaikki ei ole hyvin. Pieni keho on jatkuvassa jännityksen tilassa ja aiheuttaa kipuja.

Vyöhyketerapiaa voidaan suositella kaikille vauvoilleja ja lapsille. Varsinkin silloin jos synnytys on ollut jollakin tavalla poikkeava tai lapsen elämässä on levottomuutta aiheuttavia elämäntilanteita.

Yleisiä vaivoja, joita vauvoilla ja lapsilla voi olla ja mitä käsitellään vyöhyketerapiassa:

- koliikki
- vatsavaivoja, ummetus tai ripuli
- unettomuus/lyhyt unirytmi
- korvatulehdukset
- ärsytysyskä, astma, kurkunpääntulehdus
- ylivilkkaus, levottomuus

Vyöhyketerapia vauvoille 60min / 40€

Lapset alle 6 vuotiaat 60min / 50€

Lapset yli 6 vuotiaat 60min / 55€

Lapset yli 12 vuotiaat 90 min / 70€ (aikuisten hinta)

Lapsen taideterapia

Työskennellessä taideterapian avulla, tavoitteena on että, lapsi saa yhteyden itseensä ja omiin tunteisiinsa. Lapsi oppii että tunteet ovat sallittuja, ne voidaan hyväksyä ja niitä voidaan säädellä. Käsittelemättömät ja hallitsemattomat tunteet aiheuttavat lapselle ahdistusta ja pelkoa. Lisätietoa ja hinnat löydät täältä

Ota yhteyttä

Lisäkysymykset ja ajanvaraukset puhelimella

040 153 0708 tai riitta.silander@sentire.fi